skip to Main Content

Wat te doen bij inbraak?

Er is ingebroken! Wat nu?

Helaas komt een woninginbraak in Nederland regelmatig voor. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kunt u ervoor zorgen dat er niet bij u ingebroken wordt. Is er u toch bij u ingebroken? In dit blog vertelt AS Slotenmaker wat u na een inbraak het beste kunt doen.

Direct na de inbraak

Is er bij u ingebroken? Wanneer u vermoedt dat de dader of daders nog in de buurt zijn, moet u 112 bellen. Als dit niet het geval is belt u de politie via 0900-8844 om aangifte te doen. De politie komt bij u thuis om de aangifte op te nemen. Ook wordt er gekeken of de dader of daders sporen achtergelaten heeft. Ruim daarom niet meteen de schade van de inbraak op, maar wacht tot u de politie gesproken heeft. Is uw bankpas of telefoon gestolen? Blokkeer dan de pas en de simkaart van de telefoon. Nadat u aangifte gedaan heeft wordt u ook slachtofferhulp aangeboden. Hiervoor kunt u Slachtofferhulp Nederland raadplegen.

Laat sloten vervangen

Het kan zijn dat de inbrekers een slot van uw woning opengebroken hebben, en dat dit nu kapot is. Het is daarom belangrijk om de beschadigde sloten zo snel mogelijk te laten vervangen. Hiervoor kunt de hulp van AS Slotenmaker inschakelen. Wij zullen een slot van goede kwaliteit installeren. Wij installeren sloten met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Zo is uw woning weer goed beveiligd.

Hoe inbraak voorkomen?

Natuurlijk wilt u er altijd voor zorgen dat inbraak in de eerste plaats voorkomen wordt. Hiervoor kunt u onze tips gebruiken:

  • Laat goede sloten op uw deuren en ramen plaatsen, maar ook bijvoorbeeld op een schuifpui.
  • Maak wanneer het donker is en u niet thuis bent een lamp aan. Zo lijkt het of er mensen in de woning aanwezig zijn. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld een timer gebruiken.
  • Leg kostbare spullen zoals laptops en tablets uit het zicht van voorbijgangers.
  • Zorg dat de voorkant van uw huis goed zichtbaar is, en dat deze niet geblokkeerd wordt door bijvoorbeeld struiken.
  • Verlicht de voorkant van uw woning, zodat inbrekers die een slot proberen op te breken direct te zien zijn.

Hulp inschakelen van AS Slotenmaker

Is er bij u ingebroken, en wilt u de beschadigde sloten laten vervangen? Of heeft u nog oude sloten op uw deuren en wilt u die laten vervangen door veilige sloten? Neem contact op met AS Slotenmaker via het contactformulier hier op de site, door te bellen naar 06-24680255 of stuur een mail naar info@albinasecure.nl.

Call Now Button06-24680255