skip to Main Content

Verplichte kerntrekbeveiliging voor bergingen en schuren vanaf 1 juli 2020

De goede beveiliging van woningen

Dat we de deuren en ramen goed af moeten sluiten wanneer we onze woning verlaten, weten we tegenwoordig allemaal wel. Woningen worden dan ook beter beveiligd, waardoor inbrekers geen kans maken. Helaas betekent dit dat ze zich steeds meer richten op bergingen en schuren. Dit heeft ook te maken met de hoge waarde van bijvoorbeeld elektrische fietsen, die de laatste jaren steeds populairder worden. Ook worden scooters in de berging of schuur gezet. Daarom is kerntrekbeveiliging bij bergingen en schuren vanaf 1 juli verplicht. AS Slotenmaker vertelt er meer over.

Kerntrekbeveiliging wordt verplicht

De politie heeft opgemerkt dat inbrekers tegenwoordig vaak een nieuwe inbraaktechniek gebruiken. Deze techniek zorgt ervoor dat er geen braakschade ontstaat. Dit klinkt wellicht niet erg, maar het kan voor problemen leiden bij de verzekering. Daarom heeft de werkgroep kwaliteitsbeheer van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) cilindertrekbeveiliging op de deuren van bergingen en schuren verplicht. Deze verplichting is vanaf 1 juli 2020 ingegaan, en is toepasselijk op zowel nieuwbouwwoningen als renovatieprojecten.

Zo werkt cilinder- of kerntrekken

Een veelgebruikte manier om in te breken, is cilinder- of kerntrekken. Bij deze werkwijze wordt de cilinder, of de kern van de cilinder, uit de deur getrokken. Dit doet de inbreker door er een schroef in te draaien, en hier een mechanische druk op te zetten. De cilinder breekt door dit proces af. Binnen 30 seconden heeft de inbreker uw slot open gemaakt, en is hij of zij binnen. Deze techniek wordt al langer gebruikt, maar de laatste tijd heeft de politie een verandering in de werkwijze gemerkt. Nu laten inbrekers de cilinder niet meer breken. Ze trekken hem er in plaats daarvan uit. Vervolgens laten ze met de cilinder een sleutel erbij maken. Zo kunnen ze de woning vervolgens zonder enige schaden betreden. Er kan bij de verzekering dan geen inbraakschade aangetoond worden, wat voor problemen kan zorgen.

Cilinder-/kerntrekken voorkomen

Gelukkig is deze manier van cilinder- of kerntrekken wel te voorkomen. Deze kerntrekbeveiliging is nu dus verplicht voor bergingen en schuren. Het is de beste manier om inbraak te voorkomen. Het veiligheidsbeslag heeft een SKG** of SKG*** keurmerk. Wanneer u kiest voor een veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging met een SKG*** keurmerk, kan maar liefst 15n (1500kg) weerstaan worden! Denk dus maar niet dat die inbreker uw berging of schuur dan nog binnen kan komen.

Laat kerntrekbeveiliging plaatsen door AS Slotenmaker

Voor het plaatsen van kerntrekbeveiliging voor uw berging of schuur, schakelt u de hulp van een ervaren specialist in. AS Slotenmaker staat voor u klaar. Voor meer informatie, het inplannen van een afspraak om een nieuw veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging te laten plaatsen en een vrijblijvende offerte, neemt u contact met ons op. Dat doet u door hier op de site het contactformulier in te vullen, te bellen naar 06-24680255 of door een mail te sturen naar info@albinasecure.nl. Laat uw berging of schuur beveiligen met kerntrekbeveiliging door AS Slotenmaker.

Call Now Button06-24680255