skip to Main Content

Trucjes om afgebroken sleutel uit slot te halen

De sleutel in het alledaagse leven

Goed werkende sleutels zijn niet weg te denken uit ons moderne leven. We vertrouwen erop dat ze de deur van ons huis of auto openen. Wanneer de desbetreffende sleutel afbreekt bent u hier vaak niet op voorbereid. Een afgebroken sleutel kan lichte paniek veroorzaken, maar probeert u vooral kalm te blijven. Slotenmaker Albina Secure vertelt u graag wat de oorzaak is van een gebroken sleutel. U kunt bij ons terecht voor noodgevallen met sleutels en sloten.

De redenen voor een afgebroken sleutel

Maar wat zorgt ervoor dat een sleutel afbreekt? Een van de meest voorkomende redenen dat een sleutel afbreekt is ouderdom van de sleutel én van het slot. Door erosie is het lastiger om de sleutel in de cilinder te draaien, hierdoor komt er veel druk op de sleutel te staan. Wanneer de sleutel wat ouder is, is de kans op een barst groot.

Waar erosie door ontstaat

Vooral in de herfst- en wintermaanden is de kans op erosie groot. Erosie in een slot ontstaat door vocht wat zich daar ophoopt. Door dit vocht kan de cilinder in het slot beschadigen. Hierdoor wordt het lastiger om de sleutel in het slot te draaien. Ook kan kou samen met water ervoor zorgen dat uw slot beschadigt.

Oplossing tegen erosie in slot

Natuurlijk wilt u erosie in het slot en een afgebroken sleutel liever vermijden. U kunt erosie grotendeels voorkomen door regelmatig een klein beetje olie in het slot te smeren. Door dit te doen blijft de cilinder soepel draaien. U kunt de olie in de gemiddelde hobby- of bouwwinkel vinden. Voor vragen over het soort olie dat u nodig heeft, kunt u ons vrijblijvend contacteren.

Meer informatie over slotenmakers

Mocht u een afgebroken sleutel hebben, dan is het verstandig om een slotenmaker in te schakelen. Slotenmaker Albina Secure zorgt ervoor dat de afgebroken sleutel uit het slot wordt gehaald en dat u weer naar binnen kunt. Dit is al helemaal fijn wanneer u dit in de koude herfst- en wintermaanden overkomt! Heeft u vragen over erosie en sleutels of wilt u meer weten over slotenmaker Albina Secure? U kunt contact met ons opnemen via 06-24680255. Voor spoedopdrachten komt slotenmaker Albina Secure zo snel mogelijk bij u langs! Wij zijn 24/7 bereikbaar.

Call Now Button06-24680255