skip to Main Content

Sloten hebben onderhoud nodig

Afgebroken sleutel

Sleutel afgebroken of slot geblokkeerd? AS Slotenmaker is 24/7 bereikbaar dus ook in avonden en de weekenden. Wij hebben uw slot in een mum van tijd weer open. In de meeste gevallen kunnen wij een slot ter plekke weer in orde maken. Mocht uw slot toch onherstelbaar beschadigd zijn, dan kunnen wij direct een nieuw slot plaatsen. Wij hebben een snelle reactietijd en zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk uw huis weer in kunt.

Voorkomen is beter dan genezen

Het afbreken van sleutels en blokkeren van sloten kan vaak worden voorkomen door sleutels en sloten goed te onderhouden. Met onderstaande tips kunt u een hoop narigheid voorkomen.

  1. Smeer slot en sleutel regelmatig
  2. Controleer sleutels op kromheid
  3. Controleer op scheurtjes en slijtage

Tip 1: smeer slot en sleutel

Door regelmatig zowel slot als sleutel te smeren glijdt de sleutel soepel in en uit het slot. Hiermee voorkom u dat de metalen onnodig over elkaar heen gaan schuren en hierdoor slijten beiden minder hard. Dit kan gewoon met een spray die in de doe-het-zelfzaak verkrijgbaar is.

Tip 2: controleer sleutels op kromheid

Ook kunt u controleren of uw sleutel nog wel recht is. Dit ziet u het makkelijkst door deze op een vlakke ondergrond te leggen. Een kromme sleutel beschadigt het slot. Het is dan eenvoudiger en goedkoper om de sleutel te vervangen dan uiteindelijk het hele slot.

Tip 3: controleer op scheurtjes en slijtage

Een sleutel slijt door gebruik maar ook in uw broekzak door contact met andere sleutels en voorwerpen. Daarnaast is het goed om te weten dat reservesleutels vaak van een minder goede kwaliteit materiaal worden gemaakt. Zij zullen dus eerder slijten en inscheuren. Controleer een sleutel daarom regelmatig op slijtage en scheurtjes en vervang deze tijdig.

Spoedopdracht slotenmaker

Heeft u met spoed een slotenmaker nodig? Slotenmaker Albina Secure is 24/7 bereikbaar, dus ook in de avonden en weekenden! Bel ons via 06-24680255. Voor spoedopdrachten komt onze slotenmaker zo snel mogelijk bij u langs!

Call Now Button06-24680255