skip to Main Content

Slot bevroren? Dit moet u wel en niet doen!

Bevroren sloten

Wanneer het winter is en de temperaturen dalen, kan het in sommige gevallen voorkomen dat een slot gaat bevriezen. Hoewel het over het algemeen meer gebeurt bij autosloten, kan het ook bij een cilinderslot voorkomen. Wanneer een slot bevroren is, gaat het veel minder soepel open en dicht. In sommige gevallen zult u het zelfs helemaal niet meer kunnen openen en sluiten. AS Slotenmaker vertelt u daarom wat u moet doen wanneer uw slot bevroren is.

Don’t: warm water gebruiken

Gaat uw slot heel stroef open en dicht omdat het bevroren is, of kunt u de deur zelfs helemaal niet meer openen of sluiten? Veel mensen proberen dit op te lossen door warm water over het slot te gooien. Het klinkt immers logisch: het warme water zorgt ervoor dat het slot ontdooit. Maar dit is zeker niet de beste oplossing. Hoewel het op korte termijn het gewenste resultaat heeft, zorgt het in de toekomst alleen nog maar voor meer problemen. Het water op het slot zorgt er namelijk voor dat het nog veel erger gaat bevriezen. U schiet er dus eigenlijk niets mee op. Ook raden we af om gebruik te maken van zogenaamde wondermiddeltjes. Die kunnen er namelijk voor zorgen dat het slot beschadigd raakt.

Do: het slot föhnen

Een van de eenvoudigste manieren om een bevroren slot te ontdooien, is door het te föhnen. Door de warme lucht op het slot zal het ijs smelten. Dit proces neemt enige tijd in beslag, maar is de beste manier die u thuis kunt toepassen om ervoor te zorgen dat het slot ontdooit. Er komt geen gesmolten water vrij, omdat u dit meteen weg föhnt. Hierdoor kan het slot niet opnieuw bevriezen. Wanneer het slot niet meer bevroren is, adviseren we om het weer helemaal soepel te laten lopen met onderhoudsolie.

Hulp nodig? Bel AS Slotenmaker

Lukt het u zelf niet om het slot te ontdooien, of bent u bang dat het slot van uw woning kapot is? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder. U kunt ons direct bereiken via het contactformulier hier op de site, maar het is ook mogelijk om te bellen via 06-24680255 of door een mail te sturen naar info@albinasecure.nl. Onze specialisten helpen u graag verder en zorgen ervoor dat het slot weer soepel werkt.

Call Now Button06-24680255