skip to Main Content

Pas op voor oplichters!

Mien betaalde ruim 1.100 euro aan een slotenmaker

Wanneer mensen zijn buitengesloten of een vervangend slot nodig hebben, ontbreekt vaak de tijd om te zoeken naar een goede en betrouwbare slotenmaker. Doordat urgentie een rol speelt belt men vaak naar een slotenmaker die bovenaan in de zoekresultaten staat van Google en laat deze slotenmaker direct komen. Zo ook Mien van 89 jaar, zo meldde De Telegraaf onlangs. Het slot van haar deur werkte niet goed en ze belde naar de eerste de beste slotenmaker. Het bleek dat het een zondag betrof en dat ze een spoed slotenmaker had gebeld. Deze verscheen korte tijd later voor de deur en heeft het slot min of meer vernield en aangegeven dat het vervangen diende te worden. Om die reden moest deze slotenmaker zogezegd weer terug om een cilinderslot op te halen. Na het nieuwe slot gemonteerd te hebben, bleek dat de deur niet meer goed sloot. Echter moest Mien voor deze kortstondige dienstverlening maar liefst ruim 1.100 euro betalen. Ondanks dat het zondag was, is dit natuurlijk een belachelijk hoog bedrag en voelt het als oplichting.

Een verhaal dat niet op zichzelf staat

Echter staat dit verhaal helaas niet op zichzelf. De Consumentenbod heeft bij De Telegraaf aangegeven dat er op grote schaal oplichters actief zijn in de slotenmakersbranche. Ondanks dat oplichters behoorlijke bedragen betalen om bovenaan in de zoekresultaten van Google te staan, blijkt deze werkwijze dus toch rendabel. Doordat de bewijslast vaak lastig is en men verstrekt raakt in een web van organisaties en telefoonnummers, doen mensen vaak geen aangifte en kan er in veel gevallen weinig tegen gedaan worden.

Hoe voorkomt u dat u wordt opgelicht?

De Consumentenbod adviseert daarom om in de zoekresultaten van Google niet op een advertentie te klikken, maar een lokale slotenmaker te bellen die wordt weergegeven in de organische zoekresultaten. Probeer vooraf duidelijke afspraken te maken en vraag naar de prijzen. Zo kun je in veel gevallen voorkomen dat je wordt opgelicht.

Bekijk meer tips voor het inschakelen van een slotenmaker en sla het telefoonnummer (06-24680255) van AS Slotenmaker op in uw telefoon voor het geval dat u een slotenmaker nodig heeft. Wij hanteren immers zeer schappelijke prijzen en informeren onze klanten altijd over onze werkwijze.

Call Now Button06-24680255