skip to Main Content

Kerntrekbeveiliging om inbraak te voorkomen

Druk deze populaire inbraakmethode de kop in

De ontwikkelingen op het gebied van anti-inbraak staat niet stil. Er wordt dagelijks hard gewerkt om sloten en deuren steeds beter te beveiligen tegen inbrekers. Goede anti-inbraakmethoden doen het soms lange tijd goed. Helaas ontwikkelen ook inbrekers hun methoden om een woning of kantoor binnen te komen. Met een oud slot met drie sterren SKGB-certificaat hield u tot voor kort een inbreker makkelijk buiten de deur, maar door veranderende inbraakmethodes krijgt de gemiddelde inbreker dit soort sloten redelijk eenvoudig open. Hoe doen ze dat tegenwoordig? Met kerntrekken. Met anti-kerntrekbeslag, ofwel kerntrekbeveiliging, kunt u de inbraakkans weer een stuk kleiner maken. Hieronder leest u wat kerntrekken is en wat kerntrekbeveiliging voor u kan betekenen.

Wat is de inbraakmethode kerntrekken?

Om meteen maar met de deur in huis te vallen; met kerntrekken draait de inbreker die toegang wil tot uw pand een gehard stalen schroef in het sleutelgat en trekt daarna de complete cilinder uit het slot met een speciaal gereedschap, de kerntrekker. Daar is hij alles bij elkaar maximaal een minuut mee bezig. Om te voorkomen dat het inbrekersgilde deze kerntrekmethode bij u kan toepassen, kunt u anti-kerntrekbeslag door uw slotenmaker op uw deur laten aanbrengen.

Wat is kerntrekbeveiliging?

Heeft u uw woning nog niet beveiligd tegen kerntrekken? Dan adviseren wij u om dat wel te doen. Wanneer het anti-kerntrekbeslag op uw deur is geplaatst, is het onmogelijk om de kerntrekken inbraakmethode nog toe te passen. Dit speciale veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging schermt de cilinder af, zodat kerntrekken onmogelijk is. De cilinder is hierbij volledig door metaal omsloten. Het beslag voorkomt dat de cilinder kan worden afgebroken. Naast de bescherming van de cilinder, beschermt het beslag ook het slot zelf. Anti-kerntrekbeslagen zijn er in vele soorten en maten. Het is daardoor mogelijk om het beslag met behoud van uw huidige slot op de deur te plaatsen. De slotenmaker kan bij u thuis langskomen om te kijken welk anti-kerntrekbeslag u nodig heeft om de kans op inbraken bij u significant te verkleinen.

Inbrekers slaan uw pand over

Het voordeel van veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging ten opzichte van veiligheidscilinders is dat men bij het beslag vanaf de buitenzijde van de deur ziet dat het voorzien is van kerntrekbeveiliging. De kans is dus groot dat een inbreker uw huis zal overslaan als hij ziet dat de deur is beveiligd met veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button06-24680255