skip to Main Content

Huissleutel kwijt?

Huissleutel kwijt of gestolen? Dan vergoedt je verzekeraar vaak de kosten van een nieuw slot. Sommige verzekeraars dekken de kosten van een nieuw slot (gedeeltelijk) ook op je opstalverzekering. Andere verzekeraars dekken deze kosten op geen enkele woonverzekering.

Het is belangrijk om zo snel mogelijk je sloten te vervangen bij diefstal of verlies van je sleutel. Dat maakt de kans op inbraak kleiner.

Dus huissleutel kwijt? Meld het snel bij je inboedelverzekeraar. Die zal de kosten van een nieuw slot vaak vergoeden, zeker als de sleutel is gestolen.

Sloten snel vervangen

De dekking is doorgaans tot een bepaald maximumbedrag, variërend van € 250,- tot € 750,-. Met deze bedragen moet de slotenmaker uit de voeten kunnen. Aegon en ZLM vergoeden de kosten als gevolg van het vervangen van sloten door diefstal van sleutels zonder maximum. Aegon doet dat ook in geval van verlies.

Verschillende verzekeraars eisen dat je de sloten binnen 24 uur vervangt als de vinder van je sleutels je adres kan achterhalen. Dit om de kans op inbraak/insluiping zo klein mogelijk te maken, uiteraard ook in hun eigen belang.

Let op: bij klassieke cilindersloten kun je vaak de cilinders (laten) vervangen. Hierdoor hoef je alleen nieuwe sleutels aan te schaffen en dat scheelt behoorlijk in de kosten, zéker als er meerdere gelijksluitende cilindersloten zijn geplaatst.

Call Now Button06-24680255