skip to Main Content

Huissleutel gestolen of kwijt? Dit heb je aan je inboedelverzekering

Het overkomt ons allemaal wel eens: je huissleutel kwijt. Vaak vinden we ‘m wel weer, maar soms zit het echt tegen en is die spoorloos. Je weet dan natuurlijk niet of die gestolen is en iemand wel uit is om je huis binnen te wandelen. Maar hoe zit dat eigenlijk met de kosten van nieuwe sloten en sleutels? Draai je daar zelf voor op of krijg je die vergoed?

Inboedelverzekering of opstalverzekering?

Mocht je nieuwe sloten of sleutels moeten aanschaffen, dan goed nieuws: de kosten krijg je vaak vergoed door je verzekering! Enkele opstalverzekeraars bieden hier een vergoeding voor, maar de kosten voor nieuwe sleutels en sloten vallen vaak onder je inboedelverzekering. Wel geldt er een maximale vergoeding, maar dat is alsnog vaak genoeg om alle kosten te dekken. Wel verschilt de dekking per verzekeraar en zijn er een aantal voorwaarden:

  • Je moet aangifte doen bij de politie (of je hem nou verloren bent of dat die gestolen is)
  • Je hebt de bon nodig van de nieuwe sloten en sleutels
  • En de sloten en sleutels moeten binnen 24 uur vervangen zijn. Anders kan de vinder wellicht je adres achterhalen

Het is goed om te weten dat het vervangen van cilinders soms al genoeg is. En dat is ook nog eens steeds goedkoper dan alle sloten vervangen.

Check je verzekering

Mocht het je dus overkomen dat je sleutels kwijt bent en je ze moet vervangen, check dan de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering. Daarin vind je meer informatie of je gedekt voor de kosten en zo ja, wat de maximumvergoeding dan is en welke voorwaarden je verzekeraar hanteert. Kijk ook nog even naar het eigen risico. Dat is het bedrag dat je bij schade zelf moet betalen, voordat je verzekeraar uitkeert.

Kortom, het is een heel gedoe als je je sleutel kwijt bent. Een goede inboedelverzekering kan in zo’n situatie zorgen voor een financiële meevaller. Je inboedelverzekering vergelijken is daarom altijd een goed idee.

Call Now Button06-24680255