skip to Main Content

Hoe weet u of een slotenmaker betrouwbaar is? 5 kenmerken

Een betrouwbare slotenmaker vinden

De laatste tijd is weer in het nieuws dat er malafide slotenmakers actief zijn. Deze oplichters vragen veel te veel geld en maken de schade aan uw sloten vaak alleen maar erger. Voorkom problemen en zoek goed uit of een slotenmaker betrouwbaar is. Let hierbij op de volgende 5 kenmerken van een betrouwbare slotenmaker.

1. Is goed te bereiken

Hét kenmerk van een onbetrouwbare slotenmaker, is dat een oplichter vaak slecht te bereiken is. Een telefoonnummer is vaak slecht te vinden. En ook op de factuur staan vaak geen contactgegevens. Vaak komt u met deze zogenaamde slotenmaker in contact via een website of komt u in contact met een tussenpersoon, die voor u een afspraak kan maken. Een betrouwbare slotenmaker is goed bereikbaar via telefoon, e-mail of een contactformulier op de website.

2. Is open over zijn tarieven

Oplichters verdienen veel geld door hoge prijzen te rekenen voor klein onderhoud aan uw sloten. Vaak krijgt u dit bedrag achteraf pas te horen, wanneer de klus al geklaard is. Bij een professionele slotenmaker is het eigenlijk altijd wel mogelijk om vooraf een prijsindicatie op te vragen. Het daadwerkelijke bedrag kan iets hoger of lager uitvallen, maar zal nooit veel afwijken van de vooraf besproken prijzen.

3. Zal u niet vragen om zomaar iets te tekenen

Een malafide slotenmaker vraagt u vaak om vooraf een overeenkomst te tekenen. Soms krijgt u nauwelijks de tijd om het document te bekijken. Hierdoor bent u verplicht om achteraf het veel te hoge bedrag te betalen. Een betrouwbare slotenmaker zal dit niet doen. Het kan zijn dat er vooraf een overeenkomst wordt afgesloten, maar hier zal altijd helder en open over gecommuniceerd worden.

4. Heeft het juiste gereedschap

De oplichters werken vaak met simpel gereedschap waarmee ze vaak ook nog eens lomp te werk gaan. Bent u buitengesloten? Dan is het met het juiste gereedschap vaak niet nodig om de deur of het raam te beschadigen om binnen te komen. Ook is het niet altijd nodig dat een slot vervangen wordt. Komt de slotenmaker met opvallend weinig gereedschap aan? Dan mogen de alarmbellen gaan rinkelen.

5. Heeft een uitgebreide website

Kijk goed of de website van de slotenmaker betrouwbaar is. Een onbetrouwbare slotenmaker heeft vaak een vrij nieuwe website met weinig informatie. Een betrouwbare slotenmaker heeft zijn contact- en adresgegevens op de website staan.

Bel AS Slotenmaker voor een betrouwbare slotenmaker

Bij AS Slotenmaker hebben we al ruim 20 jaar ervaring met sloten vervangen en meer. We zijn open over onze tarieven en krijgen goede reviews van klanten. Heeft u met spoed een slotenmaker nodig? Bel ons dan via 06-24680255 of stuur een e-mail naar info@albinasecure.nl.

Call Now Button06-24680255