skip to Main Content

Hoe veilig is elektronische huisbeveiliging?

Uw huis digitaal op slot

Steeds vaker plaatsen mensen elektronische huisbeveiliging in hun woning. Er zijn namelijk ontzettend veel mogelijkheden om een woning digitaal te beveiligen. Dit soort beveiliging biedt veel mogelijkheden. Zo kunt u het bijvoorbeeld op afstand bedienen. Maar kunt u de elektronische huisbeveiliging gebruiken als alternatief voor traditionele sloten? AS Slotenmaker vertelt er meer over!

Elektronische huisbeveiliging is niet de oplossing

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw woning elektronisch te beveiligen. Elektronische sloten kunt u bijvoorbeeld met uw smartphone open en dicht maken. U hoeft dan niet meer bang te zijn dat u uw sleutel vergeten bent. Deze vorm van beveiliging is echter zeer gevoelig. Nu is het namelijk nog relatief eenvoudig om elektronische sloten die tegenwoordig op de markt zijn te hacken. Er zijn ook veel apps die toestemming krijgen tot uw smartphone. Kunnen deze apps dan zomaar de sloten van uw deuren beheren? Stel dat u uw smartphone verliest. Dan kunnen inbrekers zomaar uw woning binnenlopen. Het adres achterhalen via iemands smartphone is namelijk veel makkelijker dan wanneer u alleen een sleutel vindt. Kortom; elektronische huisbeveiliging is op dit moment nog niet veilig genoeg om als alternatief te dienen voor een traditioneel slot.

Toevoeging voor extra veiligheid

Betekent dit dan dat u helemaal geen elektronische huisbeveiliging aan zou moeten schaffen? Nee, dit is ook niet het geval. Elektronische beveiliging werkt namelijk uitstekend als toevoeging voor een goed slot. Het is bijvoorbeeld slim om een gewoon slot te combineren met een slot dat u via uw smartphone bedient. Er zijn ook nog andere manieren om uw woning digitaal te beveiligen in combinatie met een goed slot. Zet bijvoorbeeld een timer op uw lampen. Als die ‘s avonds aan zijn, lijkt het of er mensen thuis en wakker zijn, en zal er dus minder snel ingebroken worden. Ook een buitenlamp die aangaat wanneer iemand langsloopt is verstandig. Ten slotte kunt u ook nog camera’s installeren, die de dader(s) op beeld vastleggen wanneer er ingebroken wordt.

Is er toch ingebroken?

Heeft u uw woning goed beveiligd, maar wordt er dan toch ingebroken? Bel meteen de specialisten van AS Slotenmaker. Wij zijn 24/7 bereikbaar bij noodgevallen, en komen snel naar u toe. We vervangen uw sloten meteen, en kiezen hierbij voor veilige varianten die inbraak tegengaan. Wilt u uw sloten uit voorzorg al laten vervangen? Slim! Neem ook hiervoor contact op met onze specialisten. Wij adviseren over het type slot dat het meest geschikt is. Vul hier op de site het contactformulier in, bel 06-24680255 of stuur een mail naar info@albinasecure.nl. Met een slot van AS Slotenmaker in combinatie met elektronische huisbeveiliging krijgen inbrekers geen kans!

Call Now Button06-24680255