skip to Main Content

Hoe inbraak-proof is uw woning?

Test uw woning op veiligheid

Als u uw huis verlaat, doet u de deuren altijd netjes achter u dicht. U zult misschien ook even controleren of er geen raam openstaat, en weg bent u. Veilig genoeg, toch? Helaas is een inbreker u vaak te slim af en weet hij allerlei trucjes om toch in huis te komen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. AS Slotenmakers geeft u graag tips om uw woning zo inbraakwerend mogelijk te maken. Lees onze tips in deze blog!

Checklist veiligheid woning

Weet u bij een controle van de veiligheid eigenlijk niet waar u op moet letten? Wij hebben een checklist voor u opgesteld. Deze vragen kunt u zichzelf stellen tijdens een veiligheidscontrole:

  • Is er verlichting aan de voor- en achterzijde van de woning?
  • Lijkt de woning tijdens uw afwezigheid bewoond?
  • Heeft de voor- en achterdeur een veiligheidsslot?
  • Zijn deuren en ramen voorzien van inbraakwerende strips?
  • Is er een (draadloos) alarmsysteem aanwezig?
  • Is er een beveiligingscamera?
  • Werkt het alarm ook bij stroomuitval?
  • Wordt u ook op de hoogte gebracht van een incident als u niet thuis bent?
  • Is er een WhatsApp (of andere) buurtgroep actief?

Sluit jezelf buiten

U zult het misschien niet zo snel bedenken, maar uzelf buitensluiten, of in ieder geval net doen alsof u niet door de voordeur naar binnen kunt, heeft ook zo zijn voordelen. Het is namelijk de perfecte gelegenheid om de veiligheid van uw huis te testen. Veel huizen zijn minder veilig dan u misschien denkt. Door uzelf in een dergelijke situatie te plaatsen, komt u er snel achter of uw woning goed beveiligd is of niet. Zo merkt u ineens dat uw doucheraampje open staat, of dat u een trapje naar de bovenverdieping kunt nemen. Heeft u zichzelf echt buitengesloten? Dan kunt u natuurlijk altijd AS Slotenmakers bellen om u uit deze situatie te redden!

Installeer een alarmsysteem

Om echt zeker te zijn dat er niemand in uw woning komt die er niet hoort, is het verstandig te investeren in een alarmsysteem. Dit helpt u alert te blijven en zorgt er natuurlijk voor dat inbrekers weglopen als het afgaat. Tegenwoordig zijn er uitgebreide alarmsystemen die volledig zijn uitgerust met camera’s en verlichting. Bekijk de verschillende mogelijkheden eens en installeer het alarmsysteem dat bij uw woning past. Meer weten? AS Slotenmakers adviseert u graag over het voorkomen van inbraak. We zijn telefonisch te bereiken via 06-24680255 of stuur een e-mail naar info@albinasecure.nl.

Call Now Button06-24680255