skip to Main Content

Alles over het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Altijd een veilig gevoel

Is uw woning al voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen? Dan kunt u er zeker van zijn dat het goed beveiligd is tegen inbraak! Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) wordt namelijk uitgedeeld aan huiseigenaren die de juiste maatregelen hebben genomen om ervoor te zorgen dat hun huis aan bepaalde veiligheidseisen voldoet. Een van deze eisen is natuurlijk een goed slot. Alle sloten die AS Slotenmaker installeert, zijn altijd voorzien van het PKVW. Wij vertellen u graag meer over de inhoud van dit keurmerk.

Inbraak tegengaan

Als huiseigenaar doet u er natuurlijk alles aan om inbraak te voorkomen. Daarom zorgt u ervoor dat uw woning goed beveiligd is. Wanneer u dat doet, kunt u in aanmerking komen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Hiermee geeft u aan dat u de juiste stappen heeft genomen om uw huis te beveiligen. Een veilig gevoel is daarvan niet het enige voordeel. Met het politiekeurmerk kunt u ook in aanmerking komen voor korting op uw inboedelverzekering! Elke verzekeraar heeft hier een andere regeling voor, maar de korting kan oplopen tot 20 procent. Een verzekeraar kan er ook voor kiezen om een eenmalige korting op de jaarpremie aan te bieden. U hoeft enkel het certificaat Beveiligd Wonen, wat u krijgt wanneer uw woning het Politiekeurmerk Veilig Wonen heeft, op te sturen naar uw verzekeraar.

De eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Waar moet uw woning eigenlijk allemaal aan voldoen wanneer u het Politiekeurmerk Veilig Wonen wilt ontvangen? Wij zetten de eisen op een rij:

  • Het hang- en sluitwerk op de ramen en deuren moet gecertificeerd zijn. Ook wanneer uw garage of schuur toegang geeft tot de woning moeten hier de juiste sloten op zitten.
  • Er moet verlichting bij de buitendeuren zijn.
  • U moet het kunnen zien wanneer er iemand voor de deur staat.
  • Vanaf uw woning moet u zicht hebben op straat, en vanaf de straat moet uw woning ook goed te zien zijn (dit om sociale controle te bevorderen).
  • Aangezien het PKVW ook brandveiligheid omvat, moet er op elke etage een rookmelder aanwezig zijn.

Een veilig slot

Veilige sloten zijn dus een belangrijk onderdeel van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Wij vervangen uw oude sloten dan ook graag voor nieuwe, veilige modellen met het PKVW. Dit doen we altijd geheel schadevrij. Bent u uw sleutel verloren, is de sleutel afgebroken in het slot of heeft u zichzelf buitengesloten? Wij vervangen het slot vakkundig met een gecertificeerd exemplaar. Natuurlijk kunt u ook enkel voor het beveiligen van uw woning uw oude sloten laten vervangen door nieuwe modellen.

De service van AS Slotenmaker

Neem contact op met AS Slotenmaker wanneer u uw oude sloten wilt laten vervangen door modellen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen, en beveilig uw woning optimaal! Vul hier op de site het contactformulier in, bel 06-24680255 of stuur een mail naar info@albinasecure.nl. AS Slotenmaker staat snel voor u klaar om ervoor te zorgen dat uw woning voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen!

Call Now Button06-24680255